Nieuws
16 december 2010 - Ron Smeets

Eerste HTC LTE toestellen komen in de tweede helft van 2011

In een interview met Mobile World Live (registratie verplicht) heeft Peter Chou, CEO van HTC, gezegd dat de Taiwanese fabrikant in de tweede helft van 2011 de eerste LTE (4G) toestellen zal gaan introduceren.

Geheel in lijn met de (smartphone) strategie van HTC zullen er zowel Android als Windows Phone 7 modellen geintroduceerd worden.

Chou zei verder ook nog dat de betreffende toestellen ook NFC zullen ondersteunen, een technologie die de komende jaren steeds vaker toegepast zal gaan worden voor mobiele betaaloplossingen.

Natuurlijk worden 4G toestellen pas echt interessant als de providers ook hun netwerken daarvoor geschikt gemaakt hebben. KPN start begin volgend jaar al met een eerste proef die in de tweede helft van 2011 verder uitgebreid zal worden. Wanneer we de eerste LTE netwerken met een brede (landelijke) dekking mogen verwachten is nog niet precies bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.