Nieuws
23 juli 2009 - Ron Smeets

Eerste HTC Hero actiedag na stroeve start toch een succes

Zoals jullie ook al in mijn eerste artikel hierover hebben kunnen lezen ben ik gisteren de hele dag op pad geweest met een van de vijf promotieteams van de HTC Hero weggeef-actie. Na een ietwat stroeve start door problemen met de actiesite htctje punt nl werd de eerste dag uiteindelijk toch nog een succes.

HTC heeft inmiddels besloten de actie een dag te verlengen (op 24 Juli). Dat betekent dus ook dat er 25 extra HTC Hero's weggegeven zullen gaan worden.

Wat mij gisteren vooral opviel was het doorzettingsvermogen van enkele deelnemers. Op de vijf plekken die in Zuid Limburg bezocht werden (Heerlen, Meerssen en drie keer Maastricht) kwamen we sommige deelnemers twee of drie keer tegen. Een enkeling had de tweede of derde keer geluk maar anderen reden drie keer naar de juiste lokatie om telkens weer tot de conclusie te komen dat ze net te laat waren. Zelf zou ik er overigens niet voor gekozen hebben om drie lokaties in Maastricht te bezoeken. Valkenburg of het Drielandenpunt waren volgens mij ook leuke lokaties geweest, maar dit terzijde.

In Maastricht barstte bij de tweede lokatie (de vierde van de dag) een heuse stoelendans los. De eerste deelnemer had, zo bleek na controle, niet de juiste flyer bij zich en moest de stoel dus weer uit. Nummer twee had wel de juiste flyer maar hem niet ingevuld. Ook hij moest de stoel dus weer vrijmaken. Terwijl hij vervolgens zijn flyer invulde kwam nummer drie aanrennen, met een juiste en volledig ingevulde flyer. Bjorn Beeker (foto hieronder) werd dus de vierde winnaar van de dag. HTC-Hero-Actie-Bjorn

Op de eerste Maastrichtse lokatie was de stoel al na een minuut bezet. Dion Wetterhahn (foto hieronder), student, woonde letterlijk om de hoek van waar de HTC Mini stond, had de actiesite open staan en printte precies om 15u00 de juiste flyer uit. Een minuut later fietste hij zowat alles en iedereen omver en dook zo ongeveer vanaf zijn fiets rechtstreeks in de stoel. In de minuten die volgden kwamen nog een tiental deelnemers opdagen. Allen helaas (weer) net te laat. HTC-Hero-Actie-Dion

De laatste winnaar van de dag hier in Limburg, was ook weer iemand die vlak bij de lokatie woonde en al de hele dag online was om te kijken of de HTC Mini in zijn buurt stond. Bas Quentin (foto hieronder) volgde bovendien de Mobile Cowboys Twitter feed en daarop werd ook bij de start van een nieuw actie-uur de exacte lokatie getweet. Omdat de laatste lokatie het Stationsplein van Maastricht was werden we tijdens het opzetten van de stoel en parasol al 'belaagd' door geinteresseerde taxichauffeurs die ter plekke op klanten stonden te wachten. Een van hen dook meteen in zijn auto om bij zijn zus thuis de flyer te gaan uitprinten. Helaas voor hem was Bas toch net iets sneller ;-) HTC-Hero-Actie-Bas

Zoals gezegd mag de eerste dag van de HTC Hero actie best een succes genoemd worden. Ik ben benieuwd hoe het de volgende twee dagen zal gaan. Ik neem aan, gezien het aantal reacties op de eerste twee berichten over deze actie, dat jullie, onze lezers, hierover nog wel het een en ander, via de reacties, zullen melden, toch?

HTC-Hero-Actie-Taxi Deze twee Maastrichtse Taxichauffeurs wilden natuurlijk maar al te graag even met Eva van HTC op de foto. Ondanks dat deze jongens vijf minuten eerder dan iedereen anders de vijfde Limburgse lokatie 'ontdekten' waren ze toch net te laat met het uitprinten van de juiste flyer. Dit 'Kodak-moment' verzachtte de pijn enigszins ;-)))

HTC-Hero-Actie-Pechvogels Nog twee pechvogels. Zij reden de hele middag door Maastricht en bezochten de drie 'HTC lokaties' in deze stad maar waren telkens net te laat ter plekke.

HTC-Hero-Actie-VrijthofIk durf wel te beweren dat dit toch een van de mooiste HTC lokaties van de dag moet zijn geweest. Midden op het Vrijthof. Tot mijn verbazing werd de HTC Mini daar niet weggestuurd door iemand van parkeerbeheer of bureau handhaving. Eerder die dag was dat wel het geval in Meerssen waar de receptioniste van het gemeentehuis naar buiten kwam om te, zoals ze toch ietwat geirriteerd zei: "kijken of dit allemaal zo maar kan". Drie minuten later arriveerde een autootje van het lokale Bureau Handhaving met het vriendelijke verzoek dat de HTC Mini weg moest. 'Smalltown laws' zullen we het maar noemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.