Toestellen
04 augustus 2010 - Ron Smeets

Eerste hands on video van de BlackBerry 9800 Torch

Enkele uren geleden werd in New York de BlackBerry 9800 Torch officieel gepresenteerd. De nieuwste touchscreen smartphone van RIM na de twee geflopte Storm modellen. De boys van Engadget konden ter plekke al een hands on video van het toestel maken (zie hieronder). Daarin is ook veel te zien van het nieuwe besturingssysteem van BlackBerry, OS6.

Het probleem van de BlackBerry Storm had vooral te maken met de vreemde touchscreen typ technologie (SureType genaamd) die RIM daarin toegepast had. Dat maakte die toestellen niet echt gebruiksvriendelijk als het gaat om de invoer van (veel) tekst. Toch essentieel voor smartphones die bij uitstek gemaakt zijn voor email verkeer.

Dat touchscren typ-probleem heeft RIM bij de BlackBerry 9800 Torch opgelost door onder het display ook een fysiek, slide out, qwerty toetsenbord in te bouwen. OK, daardoor wordt de Torch niet een van de meest compacte toestellen, maar dat moeten de liefhebbers van grote touchscreens en fysieke qwrty toetsenborden maar op de koop toenemen.

Inmiddels is ook al bekend dat de BlackBerry 9800 Torch naar Nederland komt (zie ook de Nederlandse foto hieronder). Wanneer precies is niet bekend. Datzelfde geldt voor het moment waarop ik het eerste testmodel van de 9800 Torch mag verwachten. Tot die tijd moet ook ik het dus even doen met de hands on video's van Amerikaanse 'collegae' zoals Engadget ;-)

De foto van de Nederlandse versie van de BlackBerry 9800 Torch: BB-9800-Torch-NL-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.