Toestellen
10 juni 2007 - Ron Smeets

Eerste GSM op zonne-energie in de winkels

De Chinese toestelmaker Hi-Tech Wealth heeft met de release van de S116 's werelds eerste zonnecel mobieltje op de markt gebracht.

Concepten van dergelijke toestellen hebben we al vaker gezien, evenals laders die op zonne energie werken, maar een toestel dat daadwerkelijk met die technologie in de winkels ligt was er nog niet. Eerdere berichten meldden wel dat er nog voor het eind van dit jaar ook een GSM op zonne energie in Europa op de markt zou komen.

Als je het toestel van Hi-Tech Wealth een uur in de zon legt is de accu voldoende opgeladen voor 40 minuten gesprekstijd. Volgens de directeur gaan de zonnecel accus ook 2.5 keer zo lang mee dan traditionele (Li-Ion) modellen.

Behalve de zonnecellen heeft de S116 ook een 2.2inch QVGA display. De afmetingen 110x52x18.5mm (hxbxd), niet een echt compact toestel dus, maar dat zal ongetwijfeld alles te maken hebben met de ingebouwde zonnecellen.

Hoogstwaarschijnlijk zullen wij hier in Nederland en Belgie de S116 van Hi-Tech Wealth ook nooit in de winkels zien verschijnen.

Via: TechShoutGerelateerde links:
GSM op zonne-energie eind dit jaar in Europa te koop
GSM met zonnecellen
GSM op zonne-energie
Oprichter van Google belt met GSM op zonne energie
GSM's op kinetische energie
Lang leven batterij cruciaal
De GSM zonnecel accu die op een GSM lijkt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.