Toestellen
27 november 2005 - Ron Smeets

Eerste GPS-PDA met WiFi

Het Taiwanese Dopod mag zich de eerste toestelproducent noemen die GPS en WiFi functies in een PDA toegepast heeft. De Dopod 100 die afgelopen week in Taiwan op de markt kwam heeft daarmee een wereldprimeur.

De PDA draait op Windows Mobile 5 en heeft voldoende geheugen voor 80 a 90 stadskaarten t.b.v. de GPS navigatie. Een woordwoerder van Dopod liet verder weten dat het bedrijf voor volgend jaar 10 nieuwe toestellen verwacht te lanceren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.