Toestellen
19 oktober 2012 - Ron Smeets

Eerste 'Googlorola' smartphones komen over 6 tot 12 maanden

Tijdens de presentatie van haar meest recente kwartaalcijfers werd Google gevraagd naar de status van Motorola. De fabrikant werd in mei van dit jaar door Google overgenomen en sindsdien wachten veel smartphone gebruikers, vooral in de VS, vol verwachting op de eerste Google-Motorola toestellen, Googlorola smartphones ;-)

De CFO van Google liet desgevraagd weten dat met de overname van Motorola ook de standaard 'productcyclus' van 12 tot 18 maanden geadopteerd werd. Dat betekent dus dat de eerste Googlorola smartphones op z'n vroegst tussen mei en oktober van 2013 verwacht kunnen worden.

Patrick Pichette van Google zei ook dat de software gigant, en mede bedenker van Android, tot nu toe zeer tevreden is over de veranderingen en prestaties van Motorola maar dat ze nog aan het begin van 'de reis' staan.

"Look, we're really pleased with Motorola's progress in its first 150 days. As indicated in our public filings, our team has made a lot of operational changes, we harmonized and narrowed the product portfolio, [undertook] streamlining of software operations, and we scaled back the markets in which we operate. But that said, we're just at the beginning of the Motorola-Google story, and we should expect, as I mentioned before, results from this segment to be quite variable for quite a while yet.
Remember that we inherited an entire product pipeline where hardware business cycles are typically 12 to 18 months."

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.