Nieuws
24 juni 2008 - Ron Smeets

Eerste Google Android Phones komen 'pas' in Q4

De afgelopen twee dagen zie ik op diverse plekken berichten verschijnen dat de komst van de eerste Smarphones met Google's Android besturingssysteem pas op z'n vroegst in Q4 van dit jaar op de markt zullen verschijnen.

Wat ik echter niet begrijp is de commotie rondom deze mededeling alsof het hier om uitstel zou gaan. Google zelf heeft al meerdere keren bevestigd dat de eerste toestellen pas in de tweede helft van 2008 in de winkels zouden gaan verschijnen en Q4 valt volgens mij ook nog steeds binnen die periode ;-)

Natuutlijk, sommige fabrikanten riepen vorig jaar al dat ze in 2007 al met de eerste Android Phones op de markt zouden komen, maar die geruchten en beweringen zijn al lang achterhaald. Net zoals het gerucht van enkele maanden geleden dat HTC nog voor deze zomer de Dream zou presenteren als zijnde de eerste Android Smartphone. Dat presenteren kan overigens nog steeds, maar hij zal zeker niet voor het eind van dit jaar in de winkels liggen.

Daarnaast heeft ook Samsung in Februari al bekendgemaakt dat haar eerste Android Smarphones pas op z'n vroegst vanaf September in de winkel zal liggen. OK, dat zou dan nog net Q3 zijn, maar een kniesoor die daar op let ;-)Gerelateerde links:
Google bevestigt de komst van Android Phones in 2008
HTC Dream presentatie op 6 Mei in Londen?
HTC Dream wordt de eerste 'Android' Phone
Twee Samsung Google 'Android' Smartphones op komst
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.