Geruchten
07 november 2012 - Ron Smeets

Eerste foto's van een 6 inch ZTE met Windows Phone 8 gespot

De Phablet is, sinds de lancering en het succes van de Samsung Galaxy Note (en Note II) een nieuwe smartphone categorie. Er gaan al tijden geruchten dat naast Samsung en HTC (de J Butterfly) ook andere fabrikanten aan een eigen phablet werken. Huawei en Sony (de 5 inch Odin) werden al genoemd en ZTE is nu ook in dat rijtje teogedreden.

Online zijn de eerste foto's van een 5.9 inch ZTE phablet met full HD display opgedoken. Bijzonder is het feit dat het toestel op de foto's te zien is met het Windows Phone 8 OS.

Het scherm zou dus een afmeting hebben van 5.9 inch met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Meer gegevens zijn op dit moment nog niet bekend (of uitgelekt).Op de eerste foto hieronder, die helaas ietwat wazig is, zijn overigens drie Windows Phone toestellen van ZTE te zien. Twee daarvan (lnks en rechts) lijken Windows Phone 8 te hebben terwijl de middelste (kijkend naar het scherm) een Windows Phone 7.8 of 7.5 model is. Natuurlijk maken de foto's onderdeel uit van nog onbevestigde geruchten. Het feit dat ze afkomstig zijn van een Chinese bron is niet zo gek. ZTE is namelijk een Chinese (smartphone) fabrikant.

Bron (Chinees), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.