Geruchten
09 april 2008 - Ron Smeets

Eerste foto's van de Nokia 'Tube' Touchscreen Phone?

Enkele dagen geleden deed de VP van Forum Nokia al enkele nieuwe uitspraken over de langverwachte Touchscreen Phone die Nokia aan het ontwikkelen is, de Tube.

Symbian Freak claimt nu in het bezit gekomen te zijn van twee afbeeldingen (zie foto's hierboven en -onder) waarop het toestel zoals het er uiteindelijk uit zou gaan zien.

Fake of echt? Dat is nu natuurlijk de vraag.

Bovendien maakt dezelfde bron ook melding van diverse specs van het toestel dat in het eerste kwartaal van 2009 op de markt zou moeten komen. Behalve het Symbian Touch Operating Systeem (5th generation S60), wordt gesproken over een 16:9 display tussen de 3 en 3.5 inch, een camera, quad-band GSM met GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA support, WLAN, ingebouwde GPS ontvanger en Bluetooth.

De echte naam van het toestel is ook al bekend bij Symbian Freak maar die willen ze nog niet verklappen. Verder melden ze wel nog dat deze Nokia Touchscreen Phone ongeveer even groot is als de N73 en dat het OS geen multi-touch ondersteund maar wel voorzien is van 'tactile feedback' (een lichte trilling bij het indrukken van de touchscreen 'buttons).

Wordt ongetwijfeld vervolgd. . .Gerelateerde links:
Nokia's antwoord op de iPhone gespot: de 'Tube'
Anssi Vanjoki's geirriteerde reactie op Nokia's 'iPhone'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.