Geruchten
20 januari 2015 - Ron Smeets

Eerste foto's van de HTC One M9 gespot Buiten de camera weinig verschillen met zijn voorganger

De HTC One M9 wordt hoogstwaarschijnlijk in Barcelona gelanceerd. De Taiwanese fabrikant houdt op 1 maart daar een persconferentie waar de opvolger van de One M8 dus het daglicht zal zien. Specs en concepten van de One M9 waren al eerder gelekt en te zien maar nog geen 'live' kiekjes. Tot nu dus.

Als de foto's inderdaad van de nieuwe HTC One zijn dan valt vooral op dat het toestel uiterlijk en qua design weinig lijkt te verschillen van zijn voorganger. Er is eigenlijk maar één duidelijke verandering zichtbaar: de camera. Die heeft deze keer een vierkant ontwerp en geen 'dual lens' meer. Geruchten dat HTC definitief af zou stappen van de UltraPixel cameratechnologie doen al langer de ronde. Sterker nog, de fabrikant heeft na de One M8 geen enkel toestel meer op de markt gebracht met een UltraPixel camera. De tijd zal moeten uitwijzen of op onderstaande kiekjes inderdaad de One M9 te zien is.

Het toestel op de foto's lijkt, zoals eerder al gemeld, erg veel op de One M8. Aan de voorzijde zijn de kenmerkende speaker grilles weer te zien. In de achterzijde (foto hieronder) zijn ook weer de kunstof 'naden' voor de antennes verwerkt.

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.