Geruchten
20 juli 2016 - Ron Smeets

Eerste foto's en specs van een nieuw Sony Xperia vlaggenschip duiken op Vernieuwd design en twee camera's die in 4K kunnen filmen

Online zijn de eerste kiekjes opgedoken van een mogelijke nieuw Sony Xperia vlaggenschip smartphone. De foto's zijn overduidelijk stiekem genomen, zittend in een auto, en ze zien er ook behoorlijk betrouwbaar uit. Uiteraard is het nog een onbevestigd gerucht, maar ik schat de kans dat deze kiekjes de waarheid benaderen op meer dan 90%.

Behalve de vijf foto's heeft de anonieme bron ook enkele specs van deze nieuwe Xperia genoemd. Zo zou het toestel met typenummer F8331, voorzien worden van twee camera's (een aan de achterzijde en een front cam) die beiden in 4K kunnen filmen.

Aan de onderzijde is een USB Type C aansluiting te zien en aan de achterzijde zie je een vlak (onderin) dat er duidelijk anders uit ziet dan de rest van de achterkant. Gespeculeerd wordt dat dit mogelijk voor de antenne bedoeld is. De dual LED flitser zit nu onder de camera. Ook dat is nieuw voor Sony.

Helaas houdt Sony ook nog steeds vast aan de relatief grote ruimte boven en onder het scherm. Deze Xperia lijkt al wat groter dan de huidige X series modellen, maar daardoor wordt hij nog groter dan nodig. Zo kijk ik er althans tegenaan.

Qua design valt nog op dat de zijkanten van het toestel nog ronder zijn dan hetgeen we een tijdje geleden bij de Xperia Z3 zagen. Bijna net zo rond als bij de eerste Lumia's van Nokia.

De vraag is nu natuurlijk of deze Xperia, vooropgesteld dat hij dus bestaat, toe gaat treden tot de X-Series of dat Sony toch nog een nieuw Z model introduceert. Dat zal moeten blijken wanneer het toestel gepresenteerd gaat worden (of meer informatie uitlekt). Vermoedelijk gebeurt dat op of rondom de IFA, begin septermber in Berlijn.

De overige foto's:

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.