Toestellen
19 oktober 2011 - Ron Smeets

Eerste foto's en 1080p HD video van de Samsung Galaxy Nexus

Vannacht werd de Samsung Galaxy Nexus officieel gepresenteerd. Hoewel het toestel nog steeds 'maar' een 5 megapixel camera heeft, en maar staat daarbij niet voor niets tussen aanhalingstekens ;-), kun je er wel full HD (1080p) HD video's mee schieten.

Hieronder staan enkele voorbeelden van foto's en full HD video's die online inmiddels her en der beginnen op te duiken. Hopelijk laat Samsung mij niet al te lang wachten op een testexemplaar. Ik zou hem namelijk wel willen meenemen naar Nokia World, volgende week. Als vergelijkingsmateriaal bedoel ik dan ;-)

Hieronder een full HD video. Vergeet niet 1080p te selecteren en de video op full screen af te spelen. Dan zie je het beoogde resultaat.

http://www.youtube.com/watch?v=-mP3_6nandc

Enkele foto voorbeelden. De high-res exemplaren vind je hier. Ter vergelijk staan hier dezelfde foto's, maar dan met de Nexus S gemaakt.

Galaxy-Nexus-Foto-d Galaxy-Nexus-Foto-e Galaxy-Nexus-Foto-f

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.