Geruchten
06 augustus 2008 - Ron Smeets

Eerste foto van de Motorola Alexander?

Eerdere geruchten rondom de Motorola Alexander spraken van 'een laatste poging' van de noodlijdende Amerikaanse toestel fabrikant om uit de rode cijfers te komen.

Met alle respect, maar ik hoop niet dat de foto die gisteren via BoyGeniusReport uitlekte ook echt de Motorola Alexander zal blijken te zijn die nog dit jaar in de winkels zal liggen.

Toegegeven, bij het zien van een (wazige) foto kun je eigenlijk weinig tot niets zeggen over de kwaliteit van een toestel.

In dit geval wil ik daar echter een uitzondering voor maken want bij het zien van het toestel op deze foto kreeg ik meteen een slecht gevoel. De Alexander, als dit hem inderdaad is, oogt te breed en het toetsenbord is foeilelijk. En dan hen je nog die chromen rand rondom een zwart front. Samen met de 'home-button'-achtige toets onder het display toch iets teveel iPhone (en BlackBerry Bold) naar mijn idee.

Enfin, volgens de bron zou dit dus de Alexander, en redder in nood voor Motorola, moeten worden. Specs: Windows Mobile 6,1 (op de foto lijkt het echter meer op Windows Mobile 7), en 5 of 8 megapixel camera, NViDIA 3D graphics chip en aGPS. Meer is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Analist: 'Motorola is nog maar 500 miljoen waard'
Motorola 'Alexander' komt in Oktober
'Alexander' wordt Motorola's laatste poging het tij te keren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.