Geruchten
18 november 2011 - Ron Smeets

Eerste foto van de HTC Quattro (quad core) tablet gespot?

Enkele dagen geleden dook het gerucht op dat HTC van plan zou zijn om in Barcelona (het MWC van 2012 in februari), een eerste quad core tablet (en smartphone) te presenteren.

Welnu, als we de laatste geruchten mogen geloven, dan zou dit (afbeelding hiernaast en -onder) wel eens de HTC Quattro tablet kunnen zijn waarover gesproken wordt.

Wat mij direct opviel was de (grote) gelijkenis van met de gisteren 'ontdekte' aangepaste versie van de Samsung Galaxy Tab 10.1 die de Koreaanse fabrikant gemaakt heeft om het verkoopverbod in enkele landen te 'omzeilen'. Kijk zelf maar naar de tweede foto hieronder. Die is van de vernieuwde Galaxy Tab 10.1. Vooral de (metalen?) randen aan de zijkant lijken erg veel op elkaar.

Enfin, de HTC Quattro zou voorzien worden van een 10.1 inch display met een resolutie van 1280 x 768 pixels, een NVIDIA Tegra 3, quad core, processor, Android ICS, 1GB RAM en slechts 9mm dun zijn. Andere specs die genoemd worden: 5GHz WiFi support, Bluetooth 4.0 en een 2 megapixel camera aan de achterzijde. Dat laatste lijkt een beetje aan de 'low-end' kant, zeker als je bedenkt dat, volgens de geruchten natuurlijk, er een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde zou zitten. We zullen zien.

De HTC Quattro:

De Samsung Galaxy Tab 10.1 'redesign':

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.