Nieuws
01 oktober 2008 - Ron Smeets

Eerste firmware update voor de N96

Hij ligt, na ruim een half jaar wachten, goed en wel twee weken in de schappen maar de eerste firmware update voor de Nokia N96 is al uitgerold door de Finnen.

Hoewel er geen grote veranderingen aangebracht zijn in versie 11.018 verdiend het wel de aanbeveling de update door te voeren omdat hij diverse kinderziektes (aka bugs ;)) verhelpt.

De update is inmiddels voor vrijwel alle landen waar de N96 in de winkels ligt te downloaden maar hier in Nederland zullen we iets langer moeten wachten omdat Nokia nog werkt aan de update voor die toestellen die gebruikt worden in combinatie met een DVB-H netwerk (Mobiel TV).

De belangrijkste fixes hebben betrekking op de algemene snelheid van het toestel, stabiliteit van de software, een verbeterde autofocus functie en een verhoogd geluidsniveau van de externe speakers. Als je t.z.t. precies wilt weten wat er allemaal gefixed wordt en hoe je de update het eenvoudigst kunt installeren dan is dit wel een handige link

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.