Nieuws
27 januari 2007 - Ron Smeets

Eerste echte SMS boek

Nee, dit is geen boek over het hoe en waarom van SMSen maar een bedenksel van de Finse schrijver Hannu Luntiala.

Hij heeft een roman geschreven die helemaal is opgebouwd uit de tekst van zo'n 1000 SMSjes. Het boek, "The Last Messages" vertelt het fictieve verhaal van een IT-manager die zijn baan opgeeft en op reis gaat door Europa en India.

Tijdens zijn reizen onderhoud hij per SMS het contact met zijn familie en vrienden. Alle berichten, compleet met spel- en grammaticale fouten, zijn in chronologische volgorde in het 332 pagina's tellende boek opgenomen.

Vooralsnog is het boek alleen in het Fins uitgebracht maar de uitgever, Tammi, overweegt ook uitgaves in andere talen te maken.Gerelateerde links:
De Do's en Don'ts van SMSen
SMS campagne voor Stephen King's GSM thriller
Boek in de vorm van een mobieltje
Bijbel in SMS vorm
Mobiele bibliotheek
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.