Geruchten
27 oktober 2007 - Ron Smeets

Eerste echte foto's van de iPhone Nano?

Update: Inmiddels is defenitief duidelijk dat het toestel op onderstaande foto's niets meer is dan een Chinese multimedia speler met de vormgeving van een mini-iPhone en Chocolate-achtige bedieningstoetsen. maar zonder touchscreen (zie foto hierboven)

Kort na de eerste aankodiging van de iPhone, halverwege januari, volgden al de eerste geruchten over een eventuele 'Nano' versie van de iPhone.

Echter, veel meer dan de gephotoshopte plaatjes (zie foto hememaal beneden) en een vermeende ontwerptekening hebben we in de negen maanden na de eerste geruchten nog niet gezien.

Tot nu dus. Als we de berichten van Gadgetzone mogen geloven, dan hebben zijn via een Amerikaanse bron de eerste echte foto's van wat de iPhone Nano zou kunnen worden op de kop getikt.

Deze 'mini-iPhone' meet zo'n 8cm en is daarmee 3.5cm kleiner dan de standaard versie. Verder zou hij voorzien zijn van 4GB flash geheugen (i.p.v. 8Gb) en zit de audio-aansluiting aan de onderzijde, net als bij de nieuwe iPod Nano.

Toegegeven, het toestelletje op de foto's ziet er behoorlijk echt uit maar dat zegt natuurlijk lang niet alles. Oordeel zelf maar:Gerelateerde links:
Ontwerp van de iPhone Nano gespot
Goedkopere versie van de iPhone in de maak?
De iPhone Nano en -Shuffle?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.