Geruchten
09 februari 2007 - Ron Smeets

Eerste echte foto's van de E90

Met dank aan Danny, een Nokia fan in hart en nieren, die ons attent maakte op het volgende Nokia gerucht van de afgelopen dagen.

Op de foto's hierboven en na de klik is de E90 te zien, het toestel dat de opvolger moet worden van de 9500 Communicator.

Enkele maanden geleden dook al een concept tekening op van een mogelijk ontwerp voor de E90. Daarbij viel op dat Nokia van plan was om de nieuwe 'Communicator' een Psion-achtige look te geven door het display niet alleen te laten open klappen maar ook een schuifmechanisme in te bouwen. Op de foto's is het niet echt duidelijk te zien, maar de schuif-uitklap mechaniek is inderdaad in de E90 verwerkt.

Inmiddels zijn ook al enkele specs bekend van de E90: 3G met HSDPA, WiFi, intern display van 800x352 pixels, extern QVGA display en 3.2MP camera. Helaas geen GPS, zo luiden de geruchten nu en dat zou jammer zijn.

De E90 wordt waarschijnlijk in Barcelona voor het eerst officieel aan de wereld getoond.Gerelateerde links:
Wordt de Nokia N77 TV GSM in Barcelona onthuld?
Nokia E50 nu ook in het zwart
Low-end E Series toestel van Nokia
WiFi op Nokia 9300i Communicator
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.