Toestellen
28 januari 2009 - Ron Smeets

Eerste dual SIM Android Phone

Het zal niemand verbazen dat we medio Februari op het Mobile World Congress in Barcelona diverse nieuwe Android toestellen gaan tegenkomen. Opvallend genoeg zal daar ook al een dual SIM model tussen zitten, de General Mobile DSTL1.

Uiterlijk ziet deze Android phone er in ieder geval beter uit dan de G1, maar smaken verschillen nu eenmaal ;-) Het toestel op de afbeeldingen is overigens nog een ontwerp tekening maar ik ga er van uit dat het uiteindelijke toestel niet veel anders eruit zal zien.

Van binnen is hij, voor zover de specs nu bekend zijn, ook aardig compleet uitgevoerd. Zo heeft hij een 3 inch WQVGA (240x400) toucshcreen display, 5 megapixel camera met LED flitser, 4GB opslag capaciteit, WiFi, Bluetooth, Tri-band GSM en een 624 MHz Marvell PXA 310 processor.

De bron, Android Authority, merkt terecht op dat het toestel zoals het op de afbeeldingen hieronder getoond wordt nog enkele 'Android toetsen' mist (home, back, menu, call send en call end) en dat de schermresolutie net als bij de geflopte Kogan Agora voor problemen kan zorgen. De fabrikant geeft echter aan dat dit voor de presentatie van het definitieve toestel opgelost zal zijn.

Als alles volgens planning verloopt dan zal de General Mobile DSTL1 na de zomer in de winkels liggen. Of wij hem ook hier in Nederland en/of België zullen gaan zien is nog niet bekend. De prijs evenmin.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.