Geruchten
20 mei 2011 - Ron Smeets

Eerste dual core Nokia's met Windows Phone 8 komen in 2012

Als we de uitspraken van Carlo Bozotti, de baas van STMicroelectronics (een onderdeel van ST Ericsson) mogen geloven dan heeft Nokia voor 2012 maar liefst 12 Windows Phone 8 toestellen op de planning staan waarvan er een aantal voorzien gaan worden van een ST-Ericsson dual core processor.

Veel meer informatie wilde (of mocht) Bozotti nog niet geven, maar zoals gezegd, als hij de waarheid spreekt, dan heeft Nokia ambitieuze (toestel)plannen voor 2012.

In het vraaggesprek met Forbes zei Bozotti verder nog dat ST Ericsson een van de twee processor leveranciers voor toekomstige Windows Phone toestellen van Nokia zal zijn. De eerste dual core ST-Ericsson processor die de Finnen gaan toepassen wordt het reeds beschikbare (onder andere in de Amerikaanse Samsung Infuse 4G en de T-Mobile Sidekick 4G) U8500 model (zie demo video hieronder). Deze processor ondersteunt een maximale kloksnelheid van 1.2 GHz, 1080p (full) HD, 3D, max 20MP camera's en heeft ook dual screen support. Toekomstige Windows Phone toestellen zullen onder andere uitgerust worden met de opvolger van deze processor, aldus Bozotti.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.