Nieuws
24 november 2006 - Ron Smeets

Eerste dode door exploderende laptop accu?

Helemaal zeker zijn ze er nog niet van, maar het lijkt erop alsof de accuproblemen van Sony het eerste dodelijke slachtoffer geëist hebben.

Het gaat om een brand die ’s nachts ontstond in een studentenkamer en aan één student het leven kostte. Drie andere jongens werden met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis.

Aanvankelijk werd aangenomen dat de oorzaak gezocht moest worden bij enkele stukken vuurwerk die gevonden werden, maar inmiddels wordt ook een Laptop als mogelijke oorzaak genoemd. Waarschijnlijk is de accu oververhit geraakt en in brand gevlogen.

De laptop wordt momenteel onderzocht door het labaratorium van het ATF (Bureau for Alcohol, Tobacco and Firearms). Los van de oorzaak is dit natuurlijk een tragische gebeurtenis.Gerelateerde links:
Video demonstratie van een exploderende laptop accu
Brandwonden na vonkende Sony accu
Sony accu debacle nadert de 10 miljoen
Kantoor Yahoo! geevacueerd na exploderende Dell
Accustrop dreigt voor Sony
Het bewijs dat de nieuwe Macbook's te heet worden!
Exploderende Dell laptop in Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.