Nieuws
13 maart 2006 - Ron Smeets

Eerste dag op de CeBIT geen succes voor MC

Tja, soms heb je van die dagen. . . Nadat we gistermiddag in ons hotel in Hamelen waren aanbeland bleek al meteen dat ons hotel geen WiFi meer had, ondanks dat dat wel in de ´specs´ stond. Schijnbaar had de DSL verbinding het begeven en doordat 35 kilometer verderop de CeBIT in volle gang was waren er helaas geen monteurs van T-Online beschikbaar om dat snel op te lossen.

Enfin, dan maar met z´n allen naar ´Zum Rattenkrug´ om daar de avond al etend en vooral drinkend door te brengen. Van het een komt het ander dus toen we uiteindelijk om een uur of 12 het bed in doken waren de meesten van ons redelijk beschonken van de ´dunkele Paulaners´ en de lokale ´Rattenkiller´, een kruidendrankje van 50% dat de Hamelaars vroeger ook gebruikten om hun bekende rattenproblemen op te lossen nadat de ingehuurde rattenvanger er met alle kinderen vandoor was gegaan. Ik neem aan dat iedereen dat verhaal nog wel kent.

Het gevolg van deze eerste avond zonder internet was dus dat we vanochtend één man in het hotel moesten achterlaten. Hij had meer last van de ´Rattenkiller´ dan goed was met als gevolg dat hij de hele nacht en een groot deel van de dag op het toilet heeft moeten doorbrengen.

Toen we dus om een uur of 11 op de Hannover Messe arriveerden wachtte ons de volgende verassing. Het was niet echt druk, zeg maar gerust: er liepen nog niet de helft van de bezoekers rond die je normaal zou verwachten. Aan het weer kon het niet liggen, want hoewel het ´s nachts nog 12 graden gevroren had, was het wel stralend zonnig.

Na enkele uren te hebben rondgelopen was het hoog tijd om wat te gaan posten, maar helaas. . . geen WiFi met m´n PowerBook. Dan maar verder lopen en nog wat filmpjes en foto´s kieken en uiteindelijk terug in Hamelen naar een internetcafé om daar, onder het genot van een Duits toetsenbord (excuses als er op sommige plaatsen dus nog een ´y´ staat waar je een ´z´ you verwachten, en andersom) wat te gaan posten. . .

Zo rustig was het dus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.