Geruchten
24 oktober 2012 - Ron Smeets

Eerste camphone foto van de Sony Odin?

Een Poolse site zette eerder deze week heel even een foto op Picasa die genomen zou zijn met de Sony Odin, de 5 inch smartphone 'phablet' die al een enkele keren in het geruchtencircuit opdook.

Het kiekje is inmiddels alweer verwijderd maar gelukkig is hij al door anderen opgepikt en bewaard gebleven. Uit de EXIF data viel af te leiden dat de foto gemaakt is met een resolutie van 13 megapixels (4128 x 3096), conform de camera die, als de geruchten kloppen, in de Sony Odin zal zitten.

Andere gegevens uit de foto data tonen aan dat hij met 400 ISO genomen is. Meer bewijs dat deze foto inderdaad met de Sony Odin gemaakt is, is er helaas niet. Het spreekwoordelijke korreltje zout is ook hier weer van toepassing dus. De foto:

Een high-res versie van de foto kun je hier vinden (voor zolang als het duurt ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.