Geruchten
10 oktober 2012 - Ron Smeets

Eerste (camera) foto's van de Samsung Galaxy S III Mini

Samsung presenteert morgen, in Frankfurt, de Galaxy S III Mini, dat is al bevestigd. Het Duitse Mobile Geeks heeft de eerste foto van het toestel opgedoken.

Als de foto de waarheid benaderd dan is duidelijk te zien dat de Galaxy S III Mini letterlijk een kleinere versie van de Galaxy S III is. Alleen de front camera en sensor zit links- in plaats van rechtsboven. Opvallend is dat deze geruchten spreken over een 5 megapixel camera, en geen 3 MP versie dus.

Dat is op zich opvallend want een andere, eveneens Duitse, bron heeft de eerste foto's die met de camera van de Galaxy S III Mini gemaakt zijn weten te bemachtigen. Uit de EXIF data van die foto valt af te leiden dat het toestel (minimaal) een 3 megapixel camera heeft, en geen 5 megapixel dus, maar dat kan natuurlijk een instellingskwestie ziijn. Mobile Geeks meldt ook de adviesprijs van het toestel: 399 Euro (los) en hij zou vanaf 29 oktober in de (Duitse) winkels liggen.

UPDATE (14u25): GSM Helpdesk heeft zojuist uit Duitsland een live foto van de Galaxy S III Mini ontvangen. Het toestel is gespot op een display in de Samsung Store waar morgen de onthulling plaats zal vinden. Op het kaartje, rechts naast het toestel, wordt bevestigd dat de camera toch een 5 megapixel model is. Dat lijken nu dus geen geruchten meer te zijn.

Mobile Geeks publiceerde ook een lijstje met specs van de Galaxy S III Mini:
- 4.0 inch AMOLED displau (800 x 480)
- 1 Ghz dual core processor
- 1GB RAM
- 16 GB intern geheigen 
- 5 megapixel camera met autofocus en LED flitser
- VA front camera
- microSD kaart optie (max 32 GB)
- Android 4.1 Jelly Bean
- Bluetooth 4.0, WiFi, DLNA en NFC support
- 1500 mAh accu
- 121.55 x 62.95 x 9.85mm (hxbxd)  

Een deel van deze specs waren eerder al uitgelekt. Of ze kloppen? Dat weten we morgenavond pas met zekerheid.

Het toestel (los en naast de Galaxy S III): SGSIII-Mini-a SGSIII-Mini-SGSIII

De camfoto's: SGSIII-Mini-Camphoto SGSIII-Mini-Camphoto-a SGSIII-Mini-Camphoto-b

En de EXIF data van de eerste foto: SGSIII-Mini-Camphoto-EXIF

Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.