Nieuws
23 december 2014 - Ron Smeets

Eerste bug fix voor de eerste Nokia-loze Lumia Microsoft rolt touchscreen update uit voor de Lumia 535

Een primeur voor Microsoft Mobile. De eerste Nokia-loze Lumia die de Amerikaanse fabrikant onlangs onthulde ontvangt op dit moment al haar eerste bugfix update. Kort na de release bleek het toestel te kampen met problemen waardoor het touchscreen niet naar behoren werkte. Gebruikers klaagden over invoer problemen omdat het scherm soms niet reageerde op aanrakingen. Toch wel een essentiële functie voor een touchscreen ;)

Maar goed, Microsoft heeft de problemen binnen enkele weken gevonden, en opgelost. Mocht je dus al een Lumia 535 hebben dan kun je, mocht dat niet al het geval zijn, snel een update melding ontvangen. Behalve het oplossen van de touchscreen problemen heeft Microsoft in deze update ook de gebruikelijke prestatie- en stabiliteit verbeteringen meegenomen.

Op het forum van Microsoft Mobile, dat wel nog de Nokia naam in haar url draagt, geeft Microsoft meer details over de update:

Latest software release for Lumia 535 is Lumia Denim (02054.00000.14485.370xx / 8.10.14219.341
- Touch screen performance improvements.
- Cortana, the most personal digital assistant, is now available in more markets.
- You can easily switch your mobile data connection on or off in the action centre.
- Install phone updates more easily by scheduling them for a time that works best for you.
- Stability and performance improvements

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.