Nieuws
12 januari 2012 - Ron Smeets

Eerste browser benchmark van de Intel Android veelbelovend

In de race om de snelste (mobiele) processor is sinds deze week een nieuwe stap gezet door Intel. De chipmaker was al langer in onderhandeling met toestel fabrikanten, maar nu is er ook een eerste toestel, de Lenovo K800 (foto) en later dit jaar zullen ook de eerste Motorola's met Intel processoren in de winkels gaan verschijnen. Of dat ook al snel in Nederland gaat gebeuren is nog niet bekend.

De eerste benchmark (snelheids) tests zijn ook al opgedoken en die zien er voor de Intel processor, veelbelovend uit. Natuurlijk zegt een benchmark vergelijking niet alles, maar het geeft wel een indicatie van de snelheid van een toestel, diens hard- en software.

In onderstaande grafieken kun je enkele resultaten zien. Daarbij is gebruik gemaakt van een developer toestel (niet de Lenovo dus) met Gingerbread. Die werd onder andere vergeleken met de Galaxy Nexus (Ice Cream Sandwich), de Droid RAZR, iPhone 4S, Samsung Galaxy S II en de Motorola Droid X2. De Intel presteerde, wat betreft de browser, verreweg het best.

Benchmark-Intel-vs-Nexus-iPhone-SGSII Benchmark-Intel-vs-Nexus-iPhone-SGSII-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.