Nieuws
14 april 2016 - Ron Smeets

Eerste BlackBerry beta testers ontvangen Marshmallow voor de Priv

BlackBerry's eerste Android smartphone, de Priv, werd enkele maanden geleden onthuld en het toestel ontving daarna matige kritieken. De fabrikant is deze week gestart met de uitrol van een ontwikkel versie van Android Marshmallow naar beta testers van de fabrikant.

Aanvankelijk zal die beta versie voorbehouden zijn aan een select groepje beta testers van BlackBerry. Als die geen al te grote problemen tegenkomen dan wordt de Marshmallow beta onder alle Priv gebruikers verdeeld die zich aangemeld hebben voor BlackBerry's Beta Zone. Dat gebeurt, als alles goed gaat, nog voor aanstaande zondag (17 april), aldus BlackBerry.

Mocht jij in het bezit zijn van een Priv, dan kun je jezelf eventueel nog inschrijven voor het Beta testprogramma van BlackBerry,

BlackBerry's statement over de Marshmallow Beta test:

"Some participants will start to receive Marshmallow software tomorrow (Wednesday, EST). We will take a similar approach to how we brought people into the program when rolling out the software update: start with a small group, monitor for any critical issues, then expand to larger and larger groups. We expect to have everyone updated by the end of the week (and for clarity this time, weeks end on Sunday in Waterloo! :] )"

Wanneer de definitieve Marshmallow update voor de Priv uitgerold gaat worden is op dit moment echter nog niet bekend.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.