Nieuws
24 maart 2012 - Ron Smeets

Eerste BlackBerry 10 toestellen worden begin mei uitgedeeld

Het nieuwe BlackBerry OS, BB10, moet de negatieve spiraal waarin RIM verkeert een halt toe gaan roepen, eind dit jaar. Of dat nog op tijd zal zijn is de vraag. De fabrikant heeft gisteren bekend gemaakt dat de eerste toestellen met BB10 begin mei uitgedeeld worden tijdens BlackBerry Jam, een event voor ontwikkelaars dat in Miami gehouden wordt, gelijktijdig met de jaarlijkse BlackBerry World Conference.

Echter, RIM heeft ook al laten weten dat de UI van die 'ontwikkel toestellen' (sterk) af zal wijken van het definitieve product. De reden dat RIM de BB10 toestellen in mei al beschikbaar stelt moge duidelijk zijn. Men hoopt dat ontwikkelaars op deze manier alvast warm zullen lopen voor het nieuwe OS en direct beginnen met het bedenken en maken van apps.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.