Nieuws
16 december 2011 - Ron Smeets

Eerste BlackBerry 10 toestellen komen pas eind 2012

De komst van de eerste BlackBerry toestellen met het nieuwe BlackBerry OS 10 wordt door velen gezien als een (laatste?) kans voor RIM om de dalende trend in populariteit en omzet om te kunnen keren.

Helaas zullen de eerste BlackBerry 10 toestellen pas eind 2012 in de winkels verschijnen. Dat zei RIM's CEO Mike Lazaridis tijdens de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers van de fabrikant.

Zijn mede CEO Jim Balsillie voegde daar aan toe dat RIM 'geduld en vertrouwen' vraagt van haar klanten. Tsja, maar of die nog een (klein) jaar gaan wachten is natuurlijk nog maar zeer de vraag. Volgens Lazaridis zullen de eerste BB10 toestellen pas medio 2012, hardwaretechnisch, klaar zijn. De release van het eerste model, welke dat wordt is nog niet bekend, zou in voor het derde kwartaal van 2012 gepland staan.

De kwartaalcijfers van RIM waren, op z'n zachtst gezegd, niet echt best. De netto winst in het derde kwartaal bedroeg 265 miljoen dollar. In het tweede kwartaal was dat nog 329 miljoen dollar; een daling van zo'n 19%. Vergeleken met een jaar geleden (Q3 2010) was de daling maar liest 71%. Toen boekte RIM nog een netto winst van 911 miljoen dollar. De omzetcijfers waren, vergeleken met deze forse winstdaling, nog niet zo heel erg slecht. In het derde kwartaal werd zelfs een omzetstijging van 24% geboekt, vergeleken met Q2; 5.2 miljard dollar (was 4.2 miljard in Q2). Vergeleken met Q3 2010 daalde de omzet 'slechts' met 6%, toen lag die nog op 5.5 miljard dollar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.