Geruchten
26 april 2012 - Ron Smeets

Eerste BlackBerry 10 toestel komt mogelijk al in oktober

Volgende week ben ik bij BlackBerry World in Orlando (wat een vervelende plek ;-))) Daar worden, dat was al bekend, de eerste prototypes van een BlackBerry 10 toestel getoond. Natuurlijk ga ik er alles aan doen om er eentje vast te kunnen houden ;-)

Volgens de laatste geruchten, afkomstig van N4BB, zou het eerste BlackBerry 10 toestel al vanaf oktober in de winkels kunnen liggen. Eerder liet RIM al weten dat de winkelrelease voor BB10 voor eind dit jaar (Q4) gepland staat.

Als de berichten kloppen dan is oktober nog altijd Q4. Welk toestel er dan in de winkels zal verschijnen (de 'London'?) en of die ook direct in Nederland (en Europa) beschikbaar komen is nog niet bekend. De vraag is natuurlijk of oktober vroeg genoeg is voor RIM om het tij te keren. Net als Nokia verkeert de Canadese smartphone fabrikant al geruime tijd in zwaar weer. Klanten lopen weg (vooral consumenten) doordat de concurrentie (met name Apple en Samsung) betere hard- en software levert. We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.