Toestellen
18 januari 2006 - Ron Smeets

Eerste BenQ-Siemens mobieltjes gelanceerd

Benq en Siemens hebben de eerste mobiel vruchten van hun samenwerking geintroduceerd. Het gaat om 3 toestellen, een RAZR look-a-like die we eerder al tegen kwamen zijn en twee 'candybar' modellen. De toestellen worden tussen Februari en Juni in de winkels verwacht.

De toestellen zijn, behalve qua vorm, afhankelijk van het model (deels) van andere functies voorzien om een zo breed mogelijke markt te bereiken. BenQ-Siemens richt zich op zowel de RAZR fans als diegenen die op zoek zijn naar een eenvoudig toestel of, met de S88, kopers die een Smartphone zoeken. Voor elk wat wils dus.

De EF81 (foto boven) is overduidelijk de RAZR look-a-like die UMTS ondersteund en verder voorzien van twee displays met krasvrij glas, een 2MP cam en multimediaplayer voor AAC, MP3, MPEG4 en RealMedia 8 en 9.

De S68 (foto onder, rechts) is een relatief eenvoudig, maar stijlvol weergegeven tri-band toestel, zonder camera of andere high-tech snufjes, maar wel lekker handzaam. Voor de zakelijke markt is wel gezorgd voor een USB aansluiting en Bluetooth.

De S88 (foto onder, links) is feitelijk eenzelfde toestel, maar dan mét de high-tech snufjes als een 2MP cam, MicroSD card en een OLED scherm. Een beetje mager voor een Smartphone, maar volgens BenQ-Siemens komen later dit jaar nog een drietal UMTS toestellen op de markt.Gerelateerde links:
Drie nieuwe BenQ GSM's met Siemens merknaam
Aandeelhouders BenQ akkoord met overname Siemens Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.