Accessoires
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Eerste 'Beats' boete al uitgedeeld in de NFL Spelers en Beats zullen er niet wakker van liggen

Enkele dagen geleden werd bekend dat American Football spelers tijdens wedstrijden en andere officiële gelegenheden van de NFL niet meer met een Beats headset gezien mogen worden omdat Bose een grote sponsordeal met de sportfederatie heeft.

Nu zijn de Beats koptelefoons populair onder (top)sporters, ook tijdens de concentratie voor een wedstrijd, dus het was al te verwachten dat het uit beeld houden een lastige klus wordt. En wat doe je dan als NFL? Je beboet de eerste grote speler die na het verbod gezien wordt met een Beats headset op zijn hoofd.

Dat overkwam Colin Kaepernick deze week dus. Hij moet 10.000 dollar betalen omdat hij tijdens een wedstrijd zijn roze Beats droeg. Nu denk je; roze?!?!. Dat heeft alles te maken met het feit dat oktober de Pink Ribbon maand is. Al jaren dragen spelers en officials van de NFL (en andere sporten) dan een maand lang roze accenten in hun outfit. Maar goed, 10.000 dollar voor het dragen van de 'verkeerde' koptelefoon? het bedrag is voor iemand als Kaepernick misschien maar een schijntje van zijn maandsalaris, maar dit gaat toch wel erg ver.

Van de andere kant wordt ook gespeculeerd dat hij het bewust gedaan en dat Beats de boete zal betalen, maar daarover laat Kaepernick zich niet uit. Als dat zo is, dan zullen de rebellen van Beats, want dat is ook een beetje het imago dat ze willen uitstralen, en Bose nog wel meer ruzie gaan maken ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.