Toestellen
17 oktober 2016 - Ron Smeets

Eerste Australische bevindingen met de Google Pixel Down Under zijn ze blij met de accu maar minder te spreken over de prijs-kwaliteit verhouding

In de paar landen waar de Google Pixel aanvankelijk te koop zal zijn worden de eerste toestellen pas vanaf donderdag (20 oktober) uitgeleverd. Toch zijn er al enkele test exemplaren in omloop. Wij zullen nog enkele weken, en misschien wel maanden, langer moeten wachten, of importeren uit Duitsland en/of Engeland. Dat is op zich niks nieuws. Een Australische gebruiker heeft dit weekend zijn eerste bevindingen met het toestel, de 32GB Pixel, op internet gedeeld.

Hij is zeer te spreken over het uithoudingsvermogen van de accu van het toestel. Met een 'screen-on' tijd van meer dan drie uur en na twaalf uur redelijk intensief gebruik had de accu nog altijd 40% capaciteit over. Dat betekent dus dat je er de dag, ook een 'lange', wel mee door zult komen. Twee dagen is echter geen optie, tenzij je het toestel minder intensief gebruikt.

De bouwkwaliteit en design van het toestel worden ook geroemd door de Australiër. Dat laatste is natuurlijk zeer persoonlijk, maar dat HTC degelijke toestellen bouwt is bekend ;) Toch zijn er ook enkele minpunten volgens hem. Zo is de positie van de volumetoetsen, laag aan de zijkant, ietwat onhandig en is het ontbreken van optische beeldstabilisatie een gemis. De vingeradruk scanner werkt goed en snel, zonder dat je er eerst op hoeft te 'klikken' om hem te activeren. Verder is hij ook zeer te spreken over de kwaliteit van het scherm, en dan met name de leesbaarheid in fel zonlicht.

Over de prestaties van de camera is 'Wooparse' verdeeld, In goed belichte omgevingen, buiten, overdag, maakt de Pixel prima foto's, maar in het donker valt het resultaat toch tegen. Dat klinkt mij als een typische HTC 'feature' in de oren. Bijzonder is wel dat de camera van de Pixel onlangs door DXOMark al werd bestempeld als de beste smartphone camera van dit moment, met de hoogste score (89). Zeker iets om zelf eens te gaan testen dus.

Over het algemeen komt het er, na het toestel enkele dagen gebruikt te hebben, op neer dat hij best tevreden is met zijn Pixel maar hij vind het toestel uiteindelijk toch wel wat te duur in verhouding tot wat je er voor 1000+ Australische dollars voor terug krijgt. Tsja, dat is een meer gehoorde klacht over de Pixel's van Google. Ze willen qua prijskaartje wel meedoen met de vlaggenschepen van Samsung en Apple, maar kunnen er qua specs toch nog niet aan tippen. Of de Australische tester zijn Pixel al geroot heeft is niet bekend ;)

Uiteraard kan ik zelf pas écht een oordeel over de Pixel's vellen als ik ze ook echt zelf geprobeerd heb. Kom maar op, Google ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.