Geruchten
24 januari 2009 - Ron Smeets

Eerste Android Samsung vervroegd?

HTC's G1 zal in de loop van dit jaar de nodige concurrentie gaan krijgen van fabrikanten als Sony Ericsson, Samsung en, wellicht pas in 2010, ook Motorola.

Van Samsung was min of meer bekend dat ze hun eerste Android toestel ergens gedurende het derde kwartaal van 2009 zouden gaan lanceren maar als de uitspraken die Chi Young Cho in PC World gebezigd heeft kloppen dan zou die release nog vóór de zomer een feit zijn (Q2).

Om tot die conclusie te komen moet je overigens wel een beetje tussen de regels van het inteeview door lezen.

Cho zegt namelijk letterlijk dat Samsung in de eerste helft van 2009 smartphones zal introduceren met diverse besturingssystemen.

Laten we hopen dat Samsung in Barcelona meer Android nieuws brengt. Een beetje meer concurrentie voor de G1 kan natuurlijk geen kwaad en Samsung is er normaal toch als de kippen bij wanneer ze moeten reageren op nieuwe trends die ze zelf niet bedacht hebben ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.