Nieuws
27 augustus 2014 - Ron Smeets

Eerste Android One toestellen volgende maand naar India

Met Android One wil Google betaalbare smartphones met behoorlijke specs op de markt zetten. Dat nieuwe project werd een tijdje geleden al gepresenteerd. Daarbij werd een prijskaartje van maximaal 100 dollar als richtlijn genoemd. Feitelijk spreek je dan dus over toestellen als de Moto E of sommige Alcatel OneTouch modellen, maar dan met nog iets betere specs.

Welnu, het lijkt er op dat de de eerste Android One toestellen die volgende maand in India op de markt moeten komen de grens van 100 dollar aan de verkeerde kant gaan doorbreken.

De lokale fabrikanten Micromax, Karbonn en Spice zouden namelijk alledrie Android One toestellen gaan lanceren met prijskaartjes tussen de 115 en 170 dollar. Volgens de fabrikanten heeft dat te maken met de hard- en software eisen die Google stelt aan toestellen die in aanmerking willen komen op tot de Android One familie toegelaten te worden. 

Bijzonder is wel dat de toestellen die volgende maand in de Indiase winkels zouden verschijnen allemaal Android 4.4.4 aan boord hebben. Maar de hardware zal in ieder geval ook geschikt zijn voor de upgrade naar Android L (of LMP).

Voor wat betreft de specs van enkele van deze toestellen moet je denken aan 4.3 tot 4.5 inch schermen, een 5 megapixel camera, 1700 mAh accu, dual SIM optie, 1GB Ram en quad core processoren. Dat zijn althans wat specs van toestellen die  de verslaggever van de Economic Times daar heeft mogen bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.