Nieuws
15 september 2014 - Ron Smeets

Eerste Android One toestellen onthuld in India

Het werd eind vorige maand al een beetje duidelijk dat de eerste zogenaamde Android One smartphones, zeer betaalbate toestellen met het Google OS, deze maand gepresenteerd zouden worden.

Niet dat wij daar in Nederland veel aan hebben overigens want vooralsnog zijn deze toestellen bedoeld voor landen als India, China en andere ontwikkelende markten. Voor 'The Next Five Billion', zoals Google het zegt, met dank aan Nokia's Next Billion, maar dit ter zijde.

Hoe dan ook, de Indiase fabrikant Karbonn heeft de Sparkle V Blue onthuld. Dit is een dual sim smartphone met 4.5 inch scherm, een 5 megapixel camera en Android KitKat. Het toestel op de foto hieronder ziet er zo op het eerste gezicht misschien goedkoop, maar zeker niet verkeerd uit. De prijs zal rond de 6400 Rupees liggen; zo'n 80 Euro, Behalve bovenstaande specs is het toestel ook voorzien van een 2 megapixel front camera, een 1700 mAh accu en een 1.3 GHz dual core processor met 1GB RAM. Ow, en er is ook een Sparkle V Red (tweede foto), maar die heeft niets met Vodafone te maken ;))

Behalve Karbonn hebben nog twee fabrikanten hun eerste Android One toestel onthuld; de Spice Android One Dream UNO Mi-498 (ja, dat is echt de volledige naam ;)) en de Micromax Canvas A1. Allemaal smartphones met vergelijkbare specs die we hier in Nederland nooit in de winkels zullen zien.

Karbonn-Sparkle-V-Blue-a Karbonn-Sparkle-V-Red-a

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.