Geruchten
06 januari 2008 - Ron Smeets

Eerste afbeeldingen van de Nokia E66 'Dora'

Enkele dagen geleden doken al de eerste geruchten op over een opvolger voor de succesvolle Nokia E65, de E66.

Dit weekend heeft de beruchte BoyGenius beslag weten te leggen op een screenshot uit een Vodafone presentatie voor de toestelportfolio van 2008.

Daarin wordt onder andere de 'Nokia Dora' als opvolger van de E65 genoemd en getoond.

Dat toestel, zoals op de afbeelding hierboven te zien is, is een slider met een bijzonder groot display en zou daarom best wel eens de geruchtmakende E66 kunnen zijn. De specs die naast het toestel vermeld staan (zie afbeelding hieronder) lijken in ieder geval veel op degene die in het eerdere gerucht ook in één adem met de E66 genoemd werden.

Volgens de gelekte Vodafone info zou de Nokia Dora in Q2, dus nog voor de zomer, op de markt komen met een prijskaartje van rond de 420 Euro (exclusief abonnement).

Vreemd is wel dat de resolutie van het QVGA display 320 x 320 pixels zou zijn. Dat komt niet echt overeen met de afbeelding waarop duidelijk te zien is dat het display langwerpig van vorm is en niet vierkant. Een typefout?

De specs op een rijtje:

- Quad-band GSM

- UMTS en HSDPA

- 3.2 MP camera

- GPS

- WiFi

- MicroSD

- 2.4 inch QVGA DisplayGerelateerde links:
Eerste foto's van de Nokia E71 opgedoken?
Specs van de Nokia E71 en E66 uitgelekt
Nokia E65 krijgt WiFi en VoIP
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.