Toestellen
15 mei 2012 - Ron Smeets

Eerste accutest Samsung Galaxy S III veelbelovend

Het duurt nog een paar weken voordat ik mijn Galaxy S III tester krijg, maar de eerste tests van de accu van het toestel, uitgevoerd door GSM Arena, lijken er op te duiden dat Samsung's nieuwste Galaxy een bijzonder goed uithoudingsvermogen heeft.

De testresultaten voor stand-by tijd, continu video kijken, bellen en dagelijks gebruik zijn erg goed. Het enige waar de Galaxy S III een steekje liet vallen was bij het continu browsen. 

Uit de test van GSM Arena bleek dat je met één acculading van de Galaxy S III genoeg 'sap' hebt om ruim 10 uur aan een stuk (of in totaal) te bellen, 10 uur onafgebroken video's te bekijken of 43 uur 'gemiddeld' gebruik met dagelijks 1 uur bellen, video kijken en browsen. Daarmee presteerde de Galaxy S III beter dan zijn meeste concurrenten zoals de HTC One Series, de Nokia Lumia's en alle Sony (Ericsson)'s en LG's die getest werden.

Alleen bij het continu browsen (internetten) bleef de Galaxy S III wat achter op veel concurrenten (onder andere de HTC One S, V en Sensatione XL de iPhone 4S en enkele andere Samsung's zoals de Galaxy S 4G, de Wave 3 en de Note). De Galaxy S III was na 5 uur en 17 minuten leeg waar de meeste anderen 't tussen de 5 u30 en 7u17 (HTC Radar) uithielden. Hieronder kun je enkele grafiekjes met testresultaten bekijken.

SGSIII-AccuTest-Bellen SGSIII-AccuTest-Browsen SGSIII-AccuTest-Video

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.