Entertainment
09 oktober 2015 - Ron Smeets

Eerste aankomst Airbus A350 op Schiphol live gestreamd met Periscope

Schiphol had vanochtend een mobiele luchtvaartprimeur. Voor het eerst werd de landing van een toestel live via Periscope gestreamd. Nu landen er iedere ochtend natuurlijk tientallen kisten op 's lands grootste luchthaven, maar in dit geval ging het om de eerste Europese commerciële vlucht, uitgevoerd door FinnAir, van een Airbus A350. Als vliegtuig liefhebber kon ik het natuurlijk niet laten om hier even aandacht aan te schenken.

OK, de A350 is niet zo indrukwekkend als de A380, die ik ooit in de fabriek bezocht, en clandestien gefotografeerd, heb, maar het was wel leuk om te zien hoe het toestel binnenkomt en daarna achtervolgt wordt tot en met de Gate. Mocht je de stream willen terugkijken, dan moet je deze link maar even volgen. Verwacht geen perfecte (HD) beeldkwaliteit, en door de adrenaline houdt de cameraman (of vrouw) de smartphone ook niet altijd even stil.

De stream is overigens gefilmd, en uitgezonden, met een iPhone 6... Een toestel zonder beeldstabilisatie dus ;)

Schiphol zegt in een korte mededeling dat de streaming actie een succes was en nu al bijna 1500 keer (live en achteraf) bekeken is. Ze gaan dit vaker doen, aldus een woordvoerder van de luchthaven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.