Nieuws
13 september 2005 - Ron Smeets

Eerste 802.11g WiFi Phone op komst

UTStarcom komt binnenkort met de eerste WiFi/WLAN Phone voor VoIP telefonie op 802.11g wireless lan's.

Er zijn al ettelijke '11b' toestellen beschikbaar en de snelheid van die netwerken (max. 11 Mbit) is ook ruim voldoende voor de afhandeling van een gemiddeld VoIP gesprek, maar gebleken is dat de meeste WiFi en WLAN netwerken de 11g standaard gebruiken (max. 54 Mbit).

Het feit wil dat er storingen optreden als 11b geschikte apparatuur wordt gekoppeld aan een 11g netwerk. Dit is een algemeen probleem in de compatibiliteit tussen de twee protocollen.

Bij VoIP uitten zich die stroringen dan in slechte geluidskwaliteit van de gesprekken en dus ontevreden klanten. UTStarcom heeft nu dus als eerste een toestel dat specifiek geschikt is voor de 11g, en dus meest gebruikte, WiFi en WLAN netwerken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.