Entertainment
27 september 2006 - Ron Smeets

Eerste 5 megapixel foto van de N95 online

Dat beweert fotograaf Peter De Ruiter althans die de N95 op de Fotokina mocht uitproberen.

In zijn eigen persbericht: "Peter de Ruiter, fotograaf en auteur van het boek Fotograferen met je mobieltje heeft de eerste foto gemaakt met de Nokia N95 die 5 miljoen pixels produceert en gepubliceerd op zijn websites"

Hij vond deze Poolse dame, Julia, dus bereid om zich te laten fotograferen met de 5 megapixel camera van de nieuwste Nokia.

Het formaat van de foto is 2592 x 1944 pixels, f/ 2,8, 1/8 sec., ISO 100. De foto 'weegt' 547 Kb, maar volgens Nokia is dit nog niet de definitieve compressie. Op de N95 kun je ISO-gevoeligheid instellen, net als op de N73.Gerelateerde links:
5MP cameramodule van LG
Nokia N95: 5MP cam slider met GPS
Derde 5MP Camphone op komst
5MP design camphone van LG
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.