Nieuws
18 september 2005 - Ron Smeets

Eerst een foto, dan helpen

Een 22-jarige Engelsman heeft afgelopen weekend bij een ruzie met drie tieners een gebroken scheenbeen opgelopen. Terwijl hij op de grond lag te kermen van de pijn kiekten een aantal omstanders eerst wat foto's met hun camphones afvorens ze het slachtoffer te hulp kwamen.

Hoewel de 'fotografen' niet tot de groep daders behoorden is dit wel het zoveelste incident waarbij gewonde of mishandelde personen gefotografeerd worden door omstanders met camphones.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.