Entertainment
19 mei 2012 - Ron Smeets

Eerlijke iPhone vindster beloond, en beroofd, door eigenaren

Dit is wel een heel erg triest verhaal. In de VS werd een 53-jarige eerlijke vindster van een iPhone door de eigenaren van dat toestel eerst beloond maar vervolgens geslagen, betrapt en beroofd van haar vindersloon.

De vrouw had het toestel gevonden in een 7-Eleven winkel in Fredericksburg, Virginia (foto). Via de instellingen vond ze in het toestel het nummer van de eigenaren, een man en vrouw uit de buurt. Ze spraken af bij een restaurant in de buurt zodat de eerlijke vindster het toestel weer terug kon geven aan de eigenaren. Toen ging het, op een bizarre manier, helemaal mis.

Aanvankelijk gedroegen de eigenaren van de iPhone zich als twee gelukkige personen die blij waren dat hun iPhone terug was. De 53-jarige vindster kreeg zelfs een beloning. Echter, toen de vrouw wegliep werd ze van achteren aangevallen door de mannelijke eigenaar van de iPhone. Hij smeet de vrouw tegen de grond en pakte het geld, dat ze dus net gekregen had als vindersloon, weer af. Vervolgens moest de vrouw ook nog enkele trappen en klappen incasseren, terwijl ze op de grond lag. De daders gingen er, mét hun iPhone en 'eigen' geld, vandoor in een Honda Accord. Helaas zijn ze nog niet gepakt. Bizar!

Dus, mocht je ooit een iPhone, of ander verloren smartphone, vinden dan kun je die beter zelf houden, of naar de politie brengen. Zeker in de US of f..ing A!!!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.