Toestellen
01 december 2007 - Ron Smeets

Eenvoudige Sagem musicphone met touch-keypad

Hoewel Sagem ook duurdere toestellen maakt en verkoopt staat deze Franse fabrikant toch vooral bekend om haar low-end modellen.

De my511x is weer zo'n voorbeeld. Uiterlijk ziet deze GSM er overigens best aardig uit, vooral door de toepassing van een touch sensitive keypad en het platte ontwerp (slechts 10.9mm dik) van het toestel. Het is de eerste keer dat we de touch-sensitive technologie in een Sagem toestel zien.

Kwa specificaties is de my511x wel een duidelijk 'instap-modelletje' met een 128x160 pixel kleurenscherm en een 1.3 megapixel camera. Voor de opslag van muziek heeft de my511x nog wel een microSD geheugenkaart optie.

De prijs van dit toestel gaat ergens tussen de 100 en 150 euro liggen, zo meldde de fabrikant tijdens de introductie. Hij is overigens online al te koop via Pixmania.Gerelateerde links:
Sagem 3G muziek GSM voor Vodafone
Porsche GSM van Sagem
Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson
Sagem heeft ook duurdere modellen
Vier nieuwe Sagem toestellen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.