Entertainment
02 oktober 2006 - Ron Smeets

Eenvoudig camphone opnames sharen met Nakama

De Canadese ontwikkelaar van mobiele software AmbientVector heeft een bijzonder eenvoudig te gebruiken camphone foto- en videosharing service opgestart.

Gebruikers van Nakama kunnen hun foto’s en videos per MMS, zonder dat specifieke software nodig is, naar de servers van Nakama versturen. Die zorgen er vervolgens automatisch voor dat de content wordt gepubliceerd bij Flickr, YouTube, Blogger, Typepad enz.

Daarna wordt je wel nog even door de dienst gebeld om wat keywords in te spreken zodat je foto’s en filmpjes op de diverse sharing sites ook geïndexeerd kunnen worden.

De voordelen van Nakama zijn het feit dat je er dus geen speciale client-software voor nodig hebt en dat de filmpjes, eenmaal door Nakama verwerkt, op elk mobiele toestel geraadpleegd kunnen worden, onafhankelijk van de provider.Gerelateerde links:
Flickr software voor Nokia N-Series
Foto sharing via mobieltjes nog niet populair
Sony en Google sluiten Blogger deal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.