Wearables
05 oktober 2014 - Ron Smeets

Een Windows 95 Smartwatch van Samsung

Gelukkig is dit slechts een probeersel van een hobbybob die het wel leuk vond om uit te zoeken of het oudste Windows OS ook op een Samsung Gear Live, normaliter een slim horloge met Android Gear, zou kunnen draaien. Welnu, onderstaande video toont aan dat hij daarin geslaagd is.

Het lukt hem zelfs om wat door het OS te bladeren, maar bij het starten van applicaties gaat het mis; te weinig RAM. Op zich een zinloos experiment natuurlijk. Hooguit leuk om te zien dat het kan. 

Bij mij rijst nu wel de vraag of Microsoft niet ook met een Windows smartwatch moet komen. De tiles van de huidige user interface zijn daar op zich al geschikt voor, met een paar aanpassingen ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.