Accessoires
02 oktober 2014 - Ron Smeets

Een waterdichte eReader van Kobo

De zomervakanties zijn al lang voorbij, maar de temperatuur is de komende dagen nog op 'zwem niveau'. Misdschien dat Kobo daarom besloten heeft om vandaag de waterdichte Aura H2O in Nederland te presenteren. Deze is waterdicht tot 1 meter diepte (maximaal een half uur), stofvrij en heeft een mat, niet spiegelend display. Handig wanneer je op het strand of dobberend op een boot of luchtbed in het water wat wil lezen. Onder water heb je er natuurlijk weinig aan, maar het is goed om te weten dat hij er tegen kan.

De Aura H2O heeft een 6.8 incxh e-ink display, 4GB geheugen dat met een microSD kaart eventueel uitgebreid kan worden (max 32GB) en een 1GHz processor. De accu van de Aura hoeft in principe maar een keer in de twee maanden opgeladen te worden, maar dat hangt natuurlijk sterk af van hoeveel je leest. Op het prijskaartje staat een bedrag van 179 Euro en je kunt kiezen uit een zwarte of witte uitvoering.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.