Geruchten
13 april 2018 - Ron Smeets

Een verzameling van OnePlus 6 teasers en geruchten Hoesjesmaker laat design zien en fabrikant zelf toont foto OnePlus 6 onder zijn voorganger

Op 2 mei zal Carl Pei de gloednieuwe OnePlus 6 onthullen. Hij is zelf al een tijdje bezig met het tonen van delen van het toestel. Zo is de notch al bevestigd en eerder was al een foto te zien van de zijkant van de nieuwe OnePlus 6 terwijl die onder zijn voorganger, de OnePlus 5T, lag. Twee weken voor de onthulling besloot hoesjesmaker Olixar om alvast haar collectie OnePlus 6 hoesjes online te zetten. Op zich niks mis mee ware het niet dat in elke afbeelding ook de OnePlus 6 zelf zichtbaar is waardoor het complete design van het toestel nu op straat ligt.

100% iPhone X kloon aan de voorzijde
Het was al bekend dat de OnePlus 6 een scherm krijgt met aan de bovenzijde de inmiddels, met dank aan Apple, razend populair wordende notch. Op de afbeeldingen die vandaag opdoken is echter ook te zien dat het scherm van de OnePlus helemaal randloos is. Althans, net zo randloos als dat van de iPhone X. Vrijwel alle andere smartphones die de notch kopieerden hebben nog steeds op z’n minst een rand aan de onderzijde van het scherm. De Huawei P20 serie en de Wiko View2 zijn daar twee voorbeelden van. OnePlus is er schijnbaar in geslaagd om van de OnePlus 6 aan de voorzijde een 100% iPhone X kloon te maken.

Dual camera en vingerafdruk scanner aan de achterzijde
De achterzijde, die ook in zijn geheel te zien is op de foto’s van Olixar, vertoont (gelukkig) wel de nodige verschillen met de iPhone X. De OnePlus 6 heeft weliswaar ook een dual camera maar die zit in het midden aan de bovenzijde en niet aan de zijkant dus. Onder de dubbele camera is de LED flitser geplaatst en daar weer onder zit de vingerafdruk scanner. Verder zijn aan de linkerzijde van het toestel de volumeknoppen te zien en aan de rechterzijde zit de aan/uit/lock button. Over de specificaties wordt verder niets gemeld, maar OnePlus heeft zelf al bevestigd dat het toestel uitgerust wordt met de Snapdragon 845 processor en geruchten meldden eerder al dat het scherm 6.2 inch meet.

Foto van OnePlus zelf laat weinig nieuws zien
Hoewel de foto’s die deze hoesjesmaker online gezet heeft niet van de fabrikant zelf afkomstig zijn heeft OnePlus een paar dagen geleden wel een foto gepubliceerd waarop de zijkant van het toestel te zien is. Heel erg duidelijk was dat kiekje niet maar je kon daarop wel zien dat de zogenoemde alert slider die op de OnePlus 5T nog wel zat bij de OnePlus 6 niet meer aanwezig is. Enfin, de komende twee weken, in aanloop naar de onthulling op 2 mei, zullen ongetwijfeld nog meer geruchten en ‘lekken’ van de OnePlus 6 opduiken. Ik sluit ook niet uit dat OnePlus zelf ook nog wat teasers zal publiceren. De meest interessante zal ik aan dit verzamelgeruchten artikel over de OnePlus 6 toevoegen.