Wearables
23 maart 2015 - Ron Smeets

Een Vector smartwatch hoeft maar één keer per maand opgeladen te worden Dat is wat de fabrikant zelf belooft

Enkele jaren geleden kwam ik dit soort berichten, en beloftes, al tegen. Toen ging het over smartphones die je maar één keer per maand zou hoeven op te laden. Op een enkele, Philips, uitzondering na moeten de meeste smartphones die momenteel te koop zijn toch echt nog steeds elke dag, of elke twee dagen, aan een lader gehangen worden.

Hetzelfde geldt voor vrijwel alle slimme horloges. Sterker nog, de meesten moeten echt elke dag aan het 230 Volt infuus gekoppeld worden. Vector heeft afgelopen week tijdens de horloge beurs in Basel, Baselworld, de komst van een smartwatch aangekondigd die maar één keer per maand opgeladen zou hoeven te worden.

Dat zou natuurlijk heel erg mooi zijn, maar... eerst zien en dan geloven. De slimme Vector horloges zullen zowel aan iOS als Android toestellen gekoppeld kunnen worden. Welk OS het horloge draait is nog niet bekend. Dat geldt ook voor de overige specs. De eerste Vector smartwatches moeten deze zomer al in de winkels verschijnen. Online kunnen wel al enkele modellen besteld worden (pre-order). De prijzen daarvan, de Luna en Meridian, liggen tussen de 230 en 400 euro.

Hieronder nog een korte demo video van de luxere modellen en materialen. Die zullen ongetwijfeld veel duurder zijn.

https://vimeo.com/122553046

Via, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.