Geruchten
28 september 2015 - Ron Smeets

Een 'Ultrapixel' camera voor de Nexus 6P? Gelekte presentatie onthult vrijwel alle specs

Morgen, 29 september, worden de nieuwe Nexus smartphone officieel gepresenteerd; de Nexus 5X en Nexus 6P. De afgelopen weken doken al diverse specs, renders en afbeeldingen van deze toestellen op. Dit weekend kwam daar wat bijzondere informatie over de 12 megapixel camera van de Nexus 6P bij. Het lijkt er op dat Google en Huawei de nieuwe Nexus phablet gaan uitrusten met een 'Ultrapixel-achtige' sensor.

Voor wie het vergeten mocht zijn; Ultrapixel is de camera technologie waar HTC bij de One M7 en One M8 hoge ogen probeerde te gooien. Het werd echter geen succes. De kwaliteit van de foto's bleef toen ver achter bij die van de meeste concurrerende smartphone camera's. De vraag is nu in hoeverre de camera (sensor) van de Nexus 6P op die van HTC lijkt.

De camera van de Nexus 6P heeft een 12 megapixel f/2.0 sensor met 1.55 µM pixels die meer licht opvangen dan de 'standaard' camera sensoren. Dat betekent dus ook, net als bij de HTC Ultrapixel sensoren, dat de uiteindelijke resolutie van de foto's lager kan zijn dan 12 megapixels (de resolutie van de sensor).

Uit de Nexus 6P presentatie:
The rear camera is 12.3 megapixels with an F-stop rating of 2.0. If that seems a bit low for a flagship, it's because the sensor design uses 1.55 μM pixels, which are designed to capture more light than a conventional sensor, much like HTC's former phone designs with "ultrapixel" cameras. The resolution of final images may be less than 12.3 megapixels. The 8 megapixel front-facing camera uses 1.4 μM pixels (the standard design).

Overigens worden in de gelekte presentatie slides vrijwel alle specs van de Nexus 6P (nogmaals) opgenoemd. Veel was al bekend, maar het 5.7 inch AMOLED display, de Snapdragon 810 processor met 3GB RAM, de USB-type C aansluiting en 3450 mAh accu staan er allemaal weer bij.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.